Ervaringsverhaal Pleun

Pleun viel 15 kg af*: “Ik ben zo blij dat ik heb doorgezet!”

Toen ik 7 jaar geleden een relatie kreeg genoten mijn vriend en ik enorm van het bourgondische leven. We woonde in de binnenstad en zochten dan ook vaak de gezelligheid op van de terrasjes en restaurants. Al snel vlogen de kilo’s eraan. Ik heb toen een aantal diëten gedaan en die sloegen prima aan, maar na het dieet viel ik vaak weer terug in mijn oude patroon. Ik ben de afgelopen drie jaar vijf keer zwanger geweest, helaas heb ik drie miskramen gehad, maar nog veel belangrijker ook twee prachtige zoontjes.

Ik merk dat ik in de periodes rondom mijn zwangerschappen echt anders ben gaan eten, meer comfort food en geen regelmaat voor mezelf (teveel focus op de kindjes en zelfmedelijden). Uiteindelijk resulteerde het in een gewicht van boven de 70 kilo (ik ben 1.53) en dit maakte me heel ongelukkig en onzeker. Ik ben me anders gaan kleden en vond mezelf nooit leuk op foto’s staan. Toen ging de knop om, ik moest er zelf voor zorgen dat ik er weer goed uit ging zien en had daar hulp bij nodig zodat ik ook mijn hele levensstijl en gewoontes zou aanpassen.

Pleun na

Starten bij FoodieFix
Een aantal bekenden uit mijn omgeving hebben ervaring met Anneke van Foodiefix uit Rosmalen en zijn razend enthousiast over haar begeleiding én het programma. Ik vind dat ik mijn levensstijl (het bourgondische) goed met dat van hen kan vergelijken en was er meteen van overtuigd dat als zij dit kunnen ik het ook moet kunnen én moet kunnen blijven volhouden.

Ik hou van spontaan op pad kunnen gaan en heb een hekel aan het plannen van maaltijden. Ik was bang dat dit lastig zou gaan met het programma. Gelukkig was dit dankzij de tips en adviezen toch goed te combineren!

Genoeg variatie!
In fase 1 at ik 0% kwark met een lepeltje jam van PS. food & lifestyle en de granola als ontbijt. Meestal neem ik halverwege de ochtend een van mijn favoriete repen: de crispy caramel. Daarna lunchte ik met crackers van PS. of een half pak toastjes, groenten en eiwitrijk beleg. De toastjes trok ik vaak uit de kast als ik mezelf wilde verwennen. Wat variatie maakt het leuker! In de middag kwam dan weer een tussendoortje tevoorschijn in de vorm van een reep of de rozemarijn parmezaan krokantjes. Avondeten deed ik vaak met groenten en vlees of vis. Broccoli met zalm was mijn favoriet en op dit moment is dat toch echt asperges met gerookte zalm!

Het was wel even doorzeten: de eerste week vond ik echt een uitdaging. Ik moest mijn draai vinden qua recepten en producten. Maar terugkijkend ben ik enorm blij dat ik heb doorgezet.

Ik heb weer meer zelfvertrouwen
Ik mag weer worden gezien (ik draag geen ‘verstopkleding’ meer), ik heb meer zin om leuke dingen te ondernemen en mijn oude kleding past weer (vrouwenlogica: ik heb weer geld bespaard, haha). Ik voel me fitter en schaam me niet meer voor mijn uiterlijk. Ook het inzicht in het compenseren van mijn maaltijden helpt me een hoop. Ik vind het fijn om door te hebben hoe ik in controle blijf. Een keertje op stap met de nodige hapjes en drankjes moet kunnen, maar de dag erna ‘gewoon’ weer op de gezonde toer en wat strenger zijn met koolhydraatarme hoofdmaaltijden. Dit zorgt ervoor dat ik in ‘shape’ blijf. 

Ik eet voor mezelf
Vroeger was ik echt geneigd om toch nog een hapje te nemen. Nu vind ik het makkelijker om dingen af te slaan, ik eet voor mezelf en voor niemand anders. De bewustwording van de keuzes die je maakt is veel groter!

Voor- en na

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer

Samen aan de slag

Ben jij klaar om aan de gang te gaan met een gezonde leefstijl en kijk je ernaar uit om je weer fit te voelen met een gewicht dat bij jou past? Neem dan vandaag nog contact met me op voor een afspraak, want ik ga heel graag als coach met je aan de slag!
Tot snel!

Maak snel een afspraak

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Scroll naar boven